duminică, 22 august 2010

Barcelona a castigat Supercupa Spaniei

Turul Supercupei Spaniei a avut loc sambata,14 august, pe stadionul echipei FC Sevilla,Sanchez Pizjuan, unde antrenorul Barcelonei,Guardiola a trimis in tern o echipa in care au evoluat 8 rezerve. echipa Barcelonei a fost urmatoarea:Mino,Alves,Sergio Gomez,Milito(Adriano min. 80),Abidal,Maxwell,Keita,Oriol,Dos Santos,Bojan,Ibrahimovic(Messi min. 52),iar echipa Sevillei a fost formata din urmatorii jucatori:Palop,Konko,Escude,Fazio,Dabo,Jesus Navas,Zokora,Romaric(Cigarini min. 45),Perotti,Renato(Kanoute min.45),Luis Fabiano(Negredo min. 70).
Cu toate ca Barcelona a inceput cu o echipa formata in mare parte din rezerve,catalanii au fost cei care au deschis scorul prin Ibrahimovic in minutul 20,insa dupa o ora de joc,jucatorul dorit de Olempique Marseille,Luis Fabiano a adus egalarea pentru Sevilla,care mai tarziu a dus scorul la 3-1 dupa doua reusite ale lui Kanoute care,chiar daca a fost rezerva,a fost jucatorul meciului.Acest rezultat bun scos de Sevilla pe teren propriu in fata Barcelonei a dat incredere jucatorilor si suporterilor ca Supercupa Spaniei va fi castigata de catre Sevilla.
Toata incrderea a disparut insa in meciul retur disputat pe Nou Camp unde echipa lui Guardiola a invins clar Sevilla cu scorul de 4-0.Guardiola a introdus in teren urmatoarea echipa:Valdes,Alves,Pique,Abidal,Maxwell,Xavi,Sergio Busquets,Keita,Pedro,Bojan si Messi. Barcelona a inceput tare, jocul ei fiind unul bun inca de la inceput,astfel ca in minutul 13 fotbalistul Sevillei,Konko,si-a introdus mingea in propria poarta deviind mingea in propria poarta dupa o centrare venita de la Pedro care lasase in urma 3 jucatori ai Sevillei.Dupa doar 10 minute de la aceasta prima reusita,jucatorul de baza al Barcelonei si Balonul de Aur al Campionatului European di 2008,Xavi Hernandez,a trimis o pasa magnifica pe culoar pentru Balonul de Aur,Lionel Messi,care din cativa metri a reusit sa marcheze in fata portarului andaluz,Palop.Chiar si la scorul de 2-0 pentru Barcelona,Sevilla nu a reusit sa atce pentru a marca golul de care aveau in acel moment foarte multa nevoie,echipa care conducea jocul fiind tot Barcelona. Drept urmare a jocului foarte bun prestat de catre jucatorii Barcelonei,aceasta a reusit sa marcheze si cel de-al treilea gol al sau tot prin Lionel Messi.Spre sfarsitul meciului pe teren au intrat si eroii Spaniei de la mondial,David Villa si Andres Iniesta care au adus un plus in jocul Barcelonei,cu toate ca nu era nevoie.In ultimele 10 minute al jocului andaluzii abia reusind sa atinga mingea fiind pur si simplu zapaciti de pasele catalanilor,asa ca in final Balonul de Aur,Messi, a mai marcat un gol si meciul s-a terminat cu victoria Barcelonei cu 4-0. Asa cum era de asteptat, Mesissi a fost declarat jucatorul meciului.
Odata cu aceasta victorie, Barcelona a mai castigat o Supercupa a Spaniei ajungand la un numar de 9 supercupe castigate,cu una mai mult decat marea rivala real Madrid care are doar 8,Barcelona batand si recordul de cele mai multe supercupe.

Niciun comentariu: